2014 : veel werk aan de winkel

<i>Jan Eyndels, algemeen voorzitter</i>
Jan Eyndels, algemeen voorzitter

(03/01/14) - Jan Eyndels, algemeen voorzitter van het VSOA heeft in zijn nieuwjaarstoespraak opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken. “Er is veel werk aan de winkel. Als je alles op een rij zet weet je meteen dat een syndicale organisatie als het VSOA in België broodnodig is. Ik weet één zaak dat we de armen niet mogen laten hangen en ook dit jaar alert zullen moeten blijven.”

Een jaar ‘Grand Cru’

2013 was eens te meer een jaar ‘Grand Cru’ voor het VSOA. “We zijn er qua leden nog maar eens op vooruitgegaan”, zo kondigde de algemene voorzitter aan. Hij dankte alle leden voor hun inzet, want alleen door de inzet en werklust kon dit prachtig resultaat gerealiseerd worden.

Voorzitter Eyndels typeerde 2013 als een moeilijk jaar voor de ambtenaar. Met de besparingen van de overheden, de personeelsverminderingen, het afschaffen van premies, het knabbelen aan het statuut, de loonbevriezing en het morrelen aan de index. Eyndels schoot bijzonder scherp op de politieke partijen die richting vakbonden schoten.

“Ik ben het beu”

Jan Eyndels : Ik moet u eerlijk zeggen dat ik deze aanvallen vanuit de liberale familie meer dan beu ben.

Vooral Open Vld werd geviseerd : In hun congresresoluties vonden zij het nodig om stiekem, dit onderwerp was niet in de resolutieteksten opgenomen, opnieuw te beginnen over de rechtspersoonlijkheid van de syndicale organisaties.
Ik moet u eerlijk zeggen dat ik deze aanvallen vanuit de liberale familie meer dan beu ben”, zo zei de algemeen voorzitter.
Jan Eyndels ging in op alle uitdagingen van elke groep van het VSOA. Vooral de erkenning als de Groep Spoor bij de NMBS oogstte groot applaus.

Niet om de portemonnee van Thijs

Natuurlijk kwam de actualiteit aan bod met het vertrek van Johnny Thijs bij bpost. Voorzitter Eyndels zei daarover het volgende: “Johnny Thijs heeft wel degelijk bijgedragen tot de wederopstanding van het Belgisch postbedrijf. Ik heb er dan ook geen probleem mee dat zo’n man ‘loon naar werk’ krijgt, maar blijkbaar is het voor sommigen nooit genoeg aangezien de CEO ondertussen beslist heeft dat hij niet wil werken voor een hongerloon van 650.000 euro. Waar het in de eerste plaats zou moeten om gaan is de toekomst van uw bedrijf en de jobs van de postmensen, mijnheer Thijs, niet om uw portemonnee.”

Lees de volledige toespraak van voorzitter Jan Eyndels

Fotoreportage

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten